Wat kan Ropana voor u betekenen?

Ropana BV levert gecertificeerde werkplekbeveiligers. Onze veiligheidsman biedt baanwerkers een veilige werkplek. Nabij het spoor voor metro, sneltram en tram van RET, HTM en Randstadrail. Dat doen we in en rond Rotterdam en Den Haag. Gaat uw bedrijf werkzaamheden verrichten nabij het spoor? Dan kunt u bij Ropana bv een werkplekbeveiliger zoals Veiligheidsman(VHM) of LWB huren. Langs de trambaan leveren wij de VPT, veiligheidspersoon Tram. Ook staan gekwalificeerde mensen (VOP) en de schakelbevoegde, die de stroomvoorziening veilig stellen, ter beschikking. De schakelbevoegde is o.a. onmisbaar wanneer er tijdens de exploitatie werkzaamheden aan het spoor moet worden verricht.

Wij hanteren alle voorschriften met betrekking tot werkzaamheden aan het spoor strikt, en nemen u graag die verantwoordelijkheid uit handen.

LWB is verplicht

Inschakelen van werkplekbeveiliging bij werkzaamheden langs het spoor is niet vrijblijvend, of als extra service voor uw werknemers, maar een verplichting die wordt opgelegd door de eigenaar van het spoor.

 

Ruime inzetbaarheid

Onze medewerkers zijn ook inzetbaar als verkeersregelaar, mangatwacht en brandwacht. Iedere medewerker is een geoefende BHV en beschikt over VCA.

 

Veiligheidsplan

Maar onze diensten gaan verder: Wij helpen u graag vanaf het opzetten van uw veiligheidsplan voor spoorwerkzaamheden tot en met het leveren van aardingsmaterieel en het uitvoeren van alle veiligheidstaken. Bij inzet van een kraan of hoogwerker bijvoorbeeld is het in voorkomende gevallen verplicht specifieke voorzorgsmaatregelen te nemen.

 

Arbeidskrachten

En komt u handjes tekort, we kunnen u arbeidskrachten leveren die gewend zijn langs het spoor en in verschoven diensten te werken. Zij zijn voorzien van alle benodigde materiaal en gereedschappen, eigen vervoer en toegang. Zij kunnen graffiti verwijderen, schoonmaken, opruimen, schilderwerk uitvoeren of kabels trekken, steigers plaatsen of afbreken, sjouwwerk uitvoeren, verlichting en elektra ed. aansluiten en dat tegen een concurrerend tarief. We bieden ook werkers aan die naast hun Vop functie een deel van hun dienst meewerken.

 

Hijswerk, Heien, Kraan of Hoogwerker.

Als er een kraan of hoogwerker bij of nabij het spoor wordt ingezet moet het risico worden beoordeeld dat dit hulpmiddel omvalt op het spoor. Ook wordt bezien of er onder spanning staande delen geraakt kunnen worden. Is dat zo dan zijn er 2 mogelijkheden: de spanning moet er af zolang de kraan uitgeklapt staat, of: de kraan wordt door middel van een kraanaarde verbonden met het elektrische systeem van het spoor. Hierdoor is het risico van kortsluiting bij een incident met een kraan of hoogwerker uitgesloten.